Journal

Vinoteket kåret til et av Europas beste pizzasteder!

Vinoteket er den eneste norske pizzarestauranten på årets 50 Top Pizza-liste.

I tre år har den italienske kåringen 50 Top Pizza laget en liste over Europas beste pizzarestauranter. Torsdag denne uken offentliggjorde de årets liste, og Vinoteket er med på plass nummer 40.

Porcini – Sautert steinsopp, parmaskinke, mozzarella, parmesan

På førsteplass kom 50 Kalò di Ciro Salvo i London. Også København kommer godt ut av listen, med populære Bæst på tredje plass og Pizzeria Luca på femte.

Vinoteket er den eneste norske pizzarestauranten som er med på topplisten – og det bare et snaut halvår etter restauranten og vinbaren åpnet. Pizzaiolo Beniamino Bilali har utformet restaurantens særegne pizzakonsept. I tillegg til klassiske flate pizza napoletana, serverer Vinoteket også en helt ny og moderne type pizza.

Les mer om Baniaminos nyskapende pizzakonsept her.

De høye pizzaene toppes med sesongens beste norske råvarer. Akkurat nå kan gjestene blant annet få pizza med kamskjell, porchetta, løyrom – eller prøve pizzavarianten av den berømte italienske forretten vitello tonnato med kalv og tunfiskmajones. Før servering deles pizzaene i porsjonsstykker, så et selskap kan få smake flere forskjellige varianter. 

Se hele pizzamenyen her.

Aftenpostens anmeldere var begeistret for pizzaen da de besøkte Vinoteket i mars. «Vinoteket er blitt en uformell oase med luftig pizza og rimelig priset vin», skrev de, under tittelen «Knallgod pizzanykommer».

Klikk her for å se hele listen til 50 Top Pizza.