Journal

Knallkjøp fra Tyskland

Vinrådet – UKE 39

Det hersker liten tvil om at tørr tysk riesling er blant de sikreste kortene når budsjettet for én flaske på Polet ligger under 150 kroner.  Denne vinen fra Rheinhessen slår knock out på resten i denne kategorien. For en vin, og for en pris.  

Hans-Oliver Spanier er intet mindre enn ekstremt talentfull – både når det kommer til å speile jordsmonnet i sine Grosses Gawächse (grand-cru) -vinmarker på det mest fintunede vis, men også til å snekre sammen en innstegskvalitet som gjør at du føler at du drikker noe til en laaaangt høyere pris. Riesling Qvinterra er en vin som gjør oss glade fordi at det fremdeles finnes flasker med vin i denne verden som langt på vei er underpriset i forhold til sin kvalitet.  

Navnet Qvinterra viser til at vinen er en blend av fem ulike landsbyer og fem typer jordsmonn langs Rhinen: Oppenheim, Nierstein, Nackenheim, Bodenheim og Laubenheim. den har 3,4 gram sukker per liter og hele 7,6 gram syre. Med andre ord er dette en skikkelig munnrenser for de av oss som har høy toleranse for friskhet. En vin som står trygt til det meste av rike retter fra havet, salater og grønnsaker. 

89 Qvinterra Riesling 2018
Kühling-Gillot
Vinmonopolet 149,90 – Basisutvalget
Floral og steinete nese med preg av hvite blomster, umoden kiwi og grønne epler. Delikat, fersk og sitrende på smak med god konsentrasjon og en ren eplepreget frukt. Fast og tørr utgang. Dette er en vin som drikker godt nå, men som også tåler inntil fem år på rygg. Svært godt kjøp.  
Vinrådet