Journal

Saftig sør-afrikaner til kanonpris

Vinrådet  – UKE 36

Sjelden finner vi like god innstegskvalitet fra et stadig sikrere kort for deg som vil ha saftige, drikkeklare og ikke minst «value for the bucks»

Dette stadig sikrere kortet heter Sør-Afrika, og Papegaai Cinsault 2018 er laget av den etter hvert så velrenommerte vinprodusenten Adi Baadenhorst i regionen Swartland. 

Cinsault-druene vokser på såkalte bush-vines (frittstående planter) over et jordsmonn av granitt på gården Kalmoesfontein.  Vinens saftige fruktkvalitet og lette tanniner gjør den til en vin du like gjerne drikker alene, kanskje på kjøkkenet mens du står over grytene, eller til lette retter av rødt kjøtt eller retter med sopp som hovedråvare. En garantert suksess som rimelig husvin i løpet av de kalde månedene.  

87 Paapegaai Cinsault 2018
A. Baadenhorst, Swartland, Sør-Afrika
Vinmonopolet: 159,90 – Basisutvalget.
Passe ekspressiv og floral duft med friske mørke bær og et lett jordlig streif. Pen saftig mørk kjernefrukt på smak. Frisk og ren med lette tanniner og en kjølig, fast utgang. Drikk nå eller i løpet av ett-to år. Til lette retter av rødt kjøtt,  sopp og lett vilt. 
Vinoteket