Journal

Sesongvinner fra USA

Vinrådet – UKE 38

Når temperaturen synker og sjømatens egensmak intensiveres, skifter vi fra lette og fruktige hvite viner til de med litt mer trøkk i seg. Tyler sin Chardonnay fra Santa Barbara i California er en nettopp en slik vin. I tillegg til å gi oss den fylden og intensiteten vi forventer av en amerikansk hvitvin, er den sjeldent godt balansert med en frisk og integrert syrestruktur og kjølige fruktelementer. Dette er noe for deg som leter etter en høykvalitetsvin fra litt utenfor allfarvei, og som garantert vil imponere dine gjester. Vi selger denne på glass her på Vinoteket og den er sikker som banken til vår pizza med kamskjell, luftig sabayonne og revet trøffel. Prøv den ellers til hummer og krabbe. 

92 Tyler Chardonnay 2016
Tyler
Vinmonopolet 279,90 – Basisutvalget
Sammensatt og lett krydret snute med innslag av treverk og solmoden gul frukt – samt fersken og marmelade. Fyldig på smak med en fin integrert syrestruktur og masser av moden sitrus. Lang tørrende finish. Et virkelig kupp av en Chardonnay fra USA til en svært god pris. Prøv den til alt av kraftig sjømat. 
Vinrådet