Journal

Syrah på sitt beste

Vinrådet – UKE 43

Når løvet legger seg og temperaturen synker – passer det bare så utrolig godt med syrah i glasset. I tillegg overgang fra sommer til vinter, er det nok noe med at det for mange er ferskt viltkjøtt på bordet i disse tider, og da er vinene fra nordlige delen av Rhône et fortreffelig følge.  Nøkkelen er passe markerte tanniner, en distinkt kjølig frukt og et aromabilde som gir assosiasjoner til den kalde og våte norske utmarken. 

Denne Crozes-Hermitage vinen fra Domaine Habrard gir flott syrah-karakter uten at du må betale skjorta. Eiendommen ble offisielt registrert som økologisk i 2013 og ligger i kommunen Gervans. Dette er en «no fuss» Crozes-Hermitage som har blitt bedre og bedre de siste årgangene. Habrard bruker ingen SO2 under vinifikasjonen, og vinen er et godt eksempel på de elegante vinene fra Nord-Rhône, de som nesten nærmer seg Burgund i stilen, men som er så langt mer interessante med den råskapen som kommer fra syrah-druen og den mineralrike jorda.  

90 Crozes-Hermitages 2017
Domaine Habrard, Rhône, Frankrike
Vinmonopolet

Erketypisk nord-rhône med preg av knuste bjørnebær, rå potet og tørkede blomster. Streif av vanilje og pepper. Følger opp på smak med en frisk mørk frukt, lekne tanniner og en pen tørrende utgang. Drikk den gjerne nå, eller i løpet av fem år. Passer til vilt og lette retter av rødt kjøtt. 
Vinrådet