Journal

Høstkupp på Tax-Free

Vinrådet – UKE 45

Som vinkelnere må vi av og til ut i verden for å oppdatere oss på vinprodusenter og vinregioner vi kjøper vin fra, og noen av disse gangene plukker vi med oss en flaske eller to på vei gjennom Gardemoens nesten påtvingende tax-free avdeling på vei hjem. Denne høstdagen, etter mengder av syrlig hvitvin gjennom flere dager, fristet det alt for mye med litt mørk og saftig rød kjøttvin til søndagsmiddagen. Da fant vi det vi lette etter i Portugal-avedelingen, etter sånn omtrent tre sekunder.

For samarbeidsprosjektet mellom potvinsfamilien Symington og Bordeaux-familien Prats har båret frukter siden 1999 da de slo seg sammen for å tilvirke rødvin fra historiske Quinta Roriz i Douro.  De to vinene er hovedvinen Chrysea og og den litt enklere Post Scriptum. Begge tette og konsentrerte med en pen kjølig friskhet over seg. Post Scriptum er laget 50/50 av druene Touriga Nacional og Touriga Franca, og selv om vinen ligger i det øvre prissjiktet når det gjelder rødvin fra Douro, er det også viktig å bemerke at vinene fra denne regionen generelt er underpriset sin kvalitet, og de beste vinene, som denne, fremstår som svært gode kjøp sammenlignet med toppviner fra andre kvalitetsregioner. Dette er en skikkelig høst og vintervin som skriker etter varme fra peisen, gjerne kombinert med litt kjøtt på tallereken. 

90 poeng 
Post Scriptum 2017
Prats + Symington, Douro, Portugal
Tax-free 199,90- (Vinmonopolet 269,90)

Duft av mørke bær og plommer med hint av tre og tørkede blomster. Tett og ren på smak med en heldig kombinasjon av rik frukt, pen frisket og pent moden tanninstruktur. Saftig munnfølelse med en harmonisk og frisk utgang. Dette er en vin du drikker nå, eller i løpet av fem år.  
Vinrådet