Journal

Moden spanjol til kanonpris

Vinrådet – UKE 44

Den tradisjonelle Rioja-bastionen Lopez de Heredia, er ikke bare sin regions fremste vinprodusent, den er også blant de billigste. 

For, 300 kroner på Vinmonopolet for en 12 år gammel vin med en nærmest perfekt harmoni mellom pene modningsaromaer og en kvalitetssterk kjølig mørk frukt som du bare finner i denne delen av Rioja – er faktisk billig. 

Lopez de Heredia i jernbanebydelen i Haro i La Rioja Alta er det fremste eksemplet på at når du vet hva du driver med, og vet at du lager en god vin fra et sted som er unikt, så er det heller ikke noe poeng i å endre noen ting. Det har heller ikke Lopez de Heredia gjort siden slutten av 1890-årene og de lever, og lager vin som i en 100 år gammel boble. En fars utallige brev til sin sønn som skulle lære å lage vin for 130 år siden manifesterer seg stadig i strålende vinopplevelser. Denne er et skikkelig kupp!

92 poeng 
Viña Bosconia 2007
Lopez de Heredia, Rioja, Spania
Vinmonopolet 300,-

Lett modnet duft av treverk og tobakk med ren, kjølig og tett mørk fruktkjerne. Innslag av fiken og ferske dadler. Pen balanse mellom en saftig og tett kjølig mørk frukt også på smak med et lett sursøtt preg. Nydelige tanniner og en frisk syrestruktur som gir vinen en lang og harmonisk utgang. Drikk den nå eller i løpet av de neste 20 årene. Passer til vilt og lette retter av rødt kjøtt. 
Vinrådet