Journal

Strålende Chianti

Vinrådet – UKE 46

Det er sjelden vi kommer over en flaske som representerer det beste av en region og en drue – til samme pris som dette. Rocca di Castagnoli sin Chianti Classico 2017 er en erketypisk Chianti Classico som leverer alt det vi ønsker oss når det står nettopp Chianti Classico på etiketten. En bunnsolid toskaner med fast og strukturert rød steinfrukt, lekkert parfymert med kirsebærtoner og mandel, og godt med tanniner og friskhet. Dette er slik sangiovese-druen skal smake. Og det er verdt å bemerke at med med god Chianti Classico, slik som denne, får du en vin som holder mange år, og utvikler seg til å bli en harmonisk moden vine med årenes løp. Med andre ord en skikkelig god investering for deg som vil bygge vinkjeller til et fornuftig budsjett. 

Rocca di Castagnoli er en gammel festning på en høyde over Gaiole i Chianti Classico og vinmarkene ligger rundt 600 meter over havet. Høyt i denne regionen, og som man umiddelbart kjenner gjennom vinens store friskhet. Vinmarkene er økologisk sertifisert fra denne årgangen. Vinifikasjon er klassisk med 12 måneders modning på store fat av Slavonsk avstamming.

90 poeng

Chianti Classico 2017
Rocca di Castagnoli, Toscana, Italia
Vinmonopolet 174,90
Innbydende og sammensatt duft med preg av kirsebær, mandel, lær og lett treverk. Mørk rød kjernefrukt på smak med vekt på pent krydret kirsebær. Strukturerte og faste tanniner og en pen syrlig avslutning. Drikk denne nå eller i løpet av de neste 10-15 årene. En allsidig matvin som takler alt av rødt kjøtt på strak arm.