Vinscenen

Pinot noir og dreads

26

feb

17:00

Christian Dautel regnes for å være den ypperste produsenten i Württemberg i Tyskland. 

På 14 hektar vinmark av høyeste kvalitet dyrkes toppviner på både Riesling og Weissburgunder, Pinot Noir og Lemberger samt litt Trollinger.

Württemberg er kanskje ikke den mest kjente tyske vinregionen, men også her finner vi stupbratte og gamle, terrasserte vinmarker slik som vi er kjent med fra Rheingau og Mosel. Jordsmonnet har preg av kalkholdig leire og innslag av rød sandstein og ikke minst Gipskeuper – som rett og slett er naturgips. Slike jordsmonnstyper gir perfekte vekstforhold. Når Dautel i tillegg besitter parseller med svært gamle druestokker, så blir resultatet optimalt.

I smakingen vil vi fokusere på Pinot Noir aka Spätburgunder, men vil også vise fremragende eksempler på både Riesling og den svært så anvendelige Weissburgunder også.

Det er åpenbart at Burgund står Christian nær, vinene fremstår som terroirpregede, rene, intense og raffinerte. Vingården er gått i arv siden året 1510 og med studier og erfaring fra Frankrike, Australia, USA og Østerrike, er Christian med sine dreadlocks godt rigget for å drive familiegården videre.

Endelig liste over viner som presenteres under smakingen legges ut i god tid før smaking.

Meld deg på Vinotekets nyhetsbrev