Vinscenen

Temasmaking: Naturvin

28

mar

18:00

Hva er egentlig en naturlig vin?

For oss er naturvin en vin som havner i flasken kun med hjelp av naturens egne metoder. At reisen fra en frisk drue på en busk – til flytende glede foregår uten bruk av kjemikalier i vinmarken og kunstige smakskorigeringer i kjelleren.

Gjennom industrialiseringen av verdens vinproduksjon, spesielt fra 70-tallet og utover dukket det opp en rekke hjelpemidler for å kunne lage rene og stabile viner fra druer som blant annet hadde fått hard medfart under maskinell innhøsting. Fargestoffer, enzymer, bentonitt for å nevne noe. 

Nå er det en stadig sterkere bevegelse av vinbønder som vil tilbake til den gamle måten å lage vin på – med en filosofi om at det kun er gode druer, godt håndverk og tid som skaper magi i flasken. 

Bli med på vår Temasmaking hvor vi hyller dagens generasjon med naturvins-bønder. Du kommer når du vil mellom 18.00 – 21.00

Hvis du øsnker å spise på Vinoteket før eller etter smaking, anbefaler vi at dere bestiller bord da det fort kan bli fullt. 

 

Du vil få mulighet til å smake fra blant annet disse produsentene: (listen oppdateres)

  • Champagne Bonnet-Ponson – Frankrike
  • Landron-Chartier – Frankrike
  • Soeur Cadette – Frankrike
  • Schätzel – Tyskland
  • Seckinger – Tyskland
  • Strohmeier – Østerrike
  • Nittnaus – Østerrike
  • Koppitsch – Østerrike
  • La Sorga – Frankrike
  • Jan Vidal -Katalonia
  • Partida Creus – Katalonia
  • Azul y Garantza – Spania
  • Bernabeleva – Spania
  • Valentina Passalacqua – Italia
  • Pormenor – Douro
  • Domaine C&P Breton – Frankrike
  • Folicello – Italia
  • Alta Alella – Katalonia
  • Gaudioso – Sicilia
  • Bushmanspad Estate
  • Domaine Milan
  • Domaine Maquettes
  • Thomas Hartenec
  • La Grange aux Belle
  • Johan Vineyards

 

 

 

 

 

Subscribe

* indicates required