28
mar
18:00
Hva er egentlig en naturlig vin?
For oss er naturvin en vin som havner i flasken kun med hjelp av naturens egne metoder. At reisen fra en frisk drue på en busk – til flytende glede foregår uten bruk av kjemikalier i vinmarken og kunstige smakskorigeringer i kjelleren.
Gjennom industrialiseringen av verdens vinproduksjon, spesielt fra 70-tallet og utover dukket det opp en rekke hjelpemidler for å kunne lage rene og stabile viner fra druer som blant annet hadde fått hard medfart under maskinell innhøsting. Fargestoffer, enzymer, bentonitt for å nevne noe.
Nå er det en stadig sterkere bevegelse av vinbønder som vil tilbake til den gamle måten å lage vin på – med en filosofi om at det kun er gode druer, godt håndverk og tid som skaper magi i flasken.
Bli med på vår Temasmaking hvor vi hyller dagens generasjon med naturvins-bønder. Du kommer når du vil mellom 18.00 – 21.00
Hvis du øsnker å spise på Vinoteket før eller etter smaking, anbefaler vi at dere bestiller bord da det fort kan bli fullt.
Du vil få mulighet til å smake fra blant annet disse produsentene: (listen oppdateres)
- Champagne Bonnet-Ponson – Frankrike
- Landron-Chartier – Frankrike
- Soeur Cadette – Frankrike
- Schätzel – Tyskland
- Seckinger – Tyskland
- Strohmeier – Østerrike
- Nittnaus – Østerrike
- Koppitsch – Østerrike
- La Sorga – Frankrike
- Jan Vidal -Katalonia
- Partida Creus – Katalonia
- Azul y Garantza – Spania
- Bernabeleva – Spania
- Valentina Passalacqua – Italia
- Pormenor – Douro
- Domaine C&P Breton – Frankrike
- Folicello – Italia
- Alta Alella – Katalonia
- Gaudioso – Sicilia
- Bushmanspad Estate
-
Domaine Milan
-
Domaine Maquettes
-
Thomas Hartenec
-
La Grange aux Belle
-
Johan Vineyards